Heisan ihmiset!
Huvikseni perustin tällaisen omituisen bloginrääpäleen, johon kirjoittelen ylipäätään kaikenlaisesta, mutta lähinnä koirista.

Hieman taustatietoa voisi olla passeli näin alkuun..

Siis, itse olen piakkoin 16v. täyttävä Ina-tyttönen, täynnä energiaa ja rakkautta koiriin. Asun samassa taloudessa yhden äidin ja yhden cotonin kanssa. Nuutti-piski on ihan vaan mun, ja siihen meneekin suurin osa päivässä käyttämästäni energiamäärästä. Elokuun lopussa meille tulee myös pippurinen maatiaiskissa Nöpö, joka kertoman mukaan on aikamonen tapaus. Noh, pitääpähän puolensa. ;)

Muttajuu, todellinen motiivini blogin perustamiseen onkin jokin muu kuin Nuutti ja Nöpö. Siitäpä seuraavaksi:


*Koiran Kokoinen Unelma*

"Koiran koko lihaksikas vartalo näyttää olevan täynnä räjähtävää voimaa, jota on vaikea hillitä ja se on koko ajan valmiina toimintaan. Se on impulsiivinen, kiihkeä ja reaktioissaan nopea, jopa malttamaton. Silmät ovat säkenöivät ja katse on tulisesti puhutteleva. Sen sopusuhtainen olemus ja ylväs pään asento ilmentävät hienostunutta voimaa. Koira vakuuttaa katsojan pelottomuudesta ja valmiudesta toimintaan. Se on paimen- ja vartiokoira, joka puolustaa tarvittaessa isäntäänsä epäröimättä, peräänantamattomasti ja kiihkeästi. Se on belgianpaimenkoira."

"Belgianpaimenkoira on rakenteeltaan sopiva erittäin monipuolisiin tehtäviin. Jo vuosisadan vaihteessa Belgian poliisi käytti belgianpaimenkoiraa poliisikoirana. Ensimmäisessä maailmansodassa sitä käytettiin haavoittuneiden sotilaiden etsintään. Palveluskoirana belgianpaimenkoiran läpimurron voidaan sanoa tapahtuneen vuonna 1954 jolloin groenendael voitti palveluskoirien Euroopan mestaruuden. Nykyisin belgianpaimenkoiria tapaa mm. laviini-, raunio- ja huumekoirina ja niiden käyttö mm. vartiointitehtävissä on varsin yleistä Keski-Euroopassa. Tämän kaltainen käyttö on yleistymässä myös Suomessa.

Belgianpaimenkoira malinois on yksi belgianpaimenkoiran neljästä muunnoksesta ja eroaa muista muunnoksista lyhyellä turkillaan. Malinois on belgianpaimenkoiran ainoa muunnos, jota on jalostettu puhtaasti käyttö- ja työkoiraksi."


Kaikki alkoi löytöeläintalolta. Oli kuullut kyllä jo sitä ennen kyseisestä rodusta ja pitänytkin sitä ihan kivana, mutta lopullinen isku oli sekarotuinen löytökoiranarttu Cira. Ikinä ennen ei ole tullut yhtä vahva tunnetta yhdestäkään koirasta, ei edes omasta puuvillastani. Tuli siinä sitten pari tuntia istuskeltua samassa häkissä malinois-sakemanni-mixin kanssa ja touhuttua sen kanssa kaikenlaista. Siitäpä se sitten lähti, minkäs teet. :) Kaiken lisäksi onnistuin tietenkin rakastumaan muutenkin haastavan rodun haastavimpaan muunnokseen. Muunnoksilla on karvan lisäksi myös pieniä luonne-eroja: mali on muunnoksista kovin, ja huono hermorakenne yhdistettynä kovuuteen on helpoimpia tapoja saada aggressiivinen, käsiin räjähtävä koira. Muttamutta, nyt tuntuu että voisin sittenkin alkaa pikkuhiljaa olla valmis sellaisen kouluttamiseen, ilman että siitä tulee aggressiivinen mielipuoli. Mut ennen sitä on mentävä malikasvattajien luo kattomaan niitä koiria ja niiden treenejä, ja juttelemaan ja kyselemään siitä rodusta ihan tosissaan.
Rakkaus koiriin ylipäätään on kuitenkin syttynyt ja yli kymmenen vuotta sitten, aivan pienenä.

Luonnollisesti haluan käyttölinjaisen malin, sukupuolesta en ole vielä ihan varma. Ja vaikkei ulkomuoto ratkaisekaan, aivan täydellisin olis vahva maski jossa on selkeät reunat!!! Sulan pelkästä ajatuksestakin........ <3

12.-14.8 on Jokimaan ravikeskuksessa palveluskoirien SM-kisat, ja toivon näkeväni siellä malikoita ja tietenkin toivon myös pääseväni juttelemaan niiden omistajien kanssa. Suunta kohti sitä siis...-->

Ja juu, mulle saa linkittää kaikki millään tavalla malinoiseihin liittyvät blogit, sivut ja linkit sun muut! Ja kyllä kelpaa muutkin muunnokset, kaikki tänne vaan!!


-Ina-

P.s. kuvia tahtoisin laittaa muttakun ei ole laillisia niin minkäs teet... Mutta yritän kuvailla joskus jossain ja laittaa tänne! ;)